het hogeDRUKgebied taalnomaden

poëzie

tekstschrijven.html
taalnomaden.html
taalkaravaan.html
 

poëzie

Taalnomaden hogeDRUKgebied


Het programma bestaat uit:

1.Schrijven en bespreken van poëzie

2.Verzamelen van poëzie in liedjes, uitdrukkingen, een regeltje uit de krant enz.

3.Het houden van voordrachten en lezingen

4.Het zoeken naar toepassingen van poëzie op school en in het dagelijks leven

Het  het hogeDRUKgebied heeft in de periode dat het aan de Charloisse kerksingel gevestigd was met regelmaat poëzie- en muziekavonden georganiseerd. De poëziegroep wil de draad weer oppakken en het netwerk van dichters uitbreiden met als doel het publiceren in boekvorm of op internet en natuurlijk het houden van voordrachten.


Daarnaast gaat zij op zoek naar ‘alledaagse poëzie’. Deze  is te vinden in  kinder- en wiegeliedjes, spreekwoorden en zegswijzen uit diverse culturen. Deze kunnen worden opgetekend en besproken worden tijdens workshops. De deelnemers leren hierdoor stilistische vaardigheden aan en maken kennis met elkaar cultuurgoed. Taal is daarbij de brug die verbindt.


Als je poëzie ook ziet als een mooie en kernachtige manier om de wereld te beschrijven, is het zeer aanbevelenswaard om deze schrijf- en zegswijze in het dagelijks taalgebruik te implementeren. In ‘straattaal’ zitten zeker zulke elementen, maar wie goed luistert hoort andere mensen regelmatig rake en rakende omschrijvingen geven van gebeurtenissen of omgevingen. Dit is verbetering van taalvaardigheid-ongezoet.


Tijdens Bazar Bizar, kunstzinnige markt in Oud Charlois op 23 juni 2012 organiseerde de poëziegroep van Taalnomaden Poëzie op Zeep. De hle dag droegen dichters voor uit hon werk, staande op een zeepkist, beschikbaar gesteld door de Bibliotheek. Het was een druk bezochte, en zeer inspirerende bijeenkomst!
1. Paul Uitdenbogaard

2. Marcel Vaandrager

  1. 3.Irmlinda de Vries met rechts presentarice Els van der Spoel Schoonmade

  2. 4.Riet Vossestein